<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bosanski stand-up komičar novi član tima The Daily Showa

1.april

Od jeseni će se Pedja Bajović preseliti u New York i pridružiti najboljem je... informativnom timu na svijetu

01. april 2015, 12:00

Kako prenosi The New York Themse, regionalni stand-up komičar sa sarajevskom adresom Pedja Bajović od jeseni će biti novi član tima planetarno popularne američke emisije The Daily Show. Nakon što je prije tri dana objavljeno da će sadašnjeg dugogodišnjeg voditelja Jona Stewarta, zamjeniti mladi južnoafrički komičar Trevor Noah, jučer su objavljene i nove informacije.

Iz kanala Comedy Central, na kojem se emitira ova emisije, objašnjavaju da je cilj da se The Daily Show još više približi ostatku svijeta, gdje se ova emisija sve više gleda. Upravo zato je odlučeno da ovi voditelj i ne bude Amerikanac, a timu tzv. dopisnika će se pridružiti još dvoje njih koji nisu Amerikaci. Jedna od njih je i Pedja Bajović, koji već ima američkog iskustva, jer je u SAD-u svojevremeno završio postdiplomske studije medijskog menadžmenta, a u emisiji će biti zadužen za Istočnu Evropu i Rusiju.

- Stvarno ne znam šta bih rekao. Ovo se čini predobro da bi bilo istinito. Pričekaću do sutra, da mi se utisci i emocije malo slegnu! - kratko je prokomentirao Bajović.

Pored njega, drugo mesto u timu, a kao dopisnik za Istočnu Aziju, priključiće se Ria Lina, britansko-filipinska komičarka i muzičarka. Još nema najave kada će se novi voditelj i njegov tim pojaviti na ekranima, ali se pretpostavlja da će se to dogoditi odmah nakon ljetnje pauze.