<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu za srijedu i četvrtak

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu za srijedu i četvrtak...

01. april 2015, 12:00

Sutra se u Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u večernjim satima očekuje se kiša, a na planinama susnježica i snijeg. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, zapadnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od -3 do 4, na jugu do 8, a najviša dnevna od 7 do 16 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje na sjeverozapadu i istoku Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura od -3 do 4, na jugu do 9, a najviša dnevna od 7 do 16 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza


SRIJEDA - Uz promjenu vremena doći će do pada temperatura i osvježenja u vidu kiše, ponegdje i susnježice, što će pojačati osjet hladnoće, naročito u kontinentalnom dijelu. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i reducirati boravak na otvorenom. Na jugu će biti ugodnije, sa više sunca. U drugom dijelu dana, postepena stabilizacija vremenskih prilika u cijeloj zemlji pozitivno će djelovati na većinu populacije.

ČETVRTAK - Stabilnije vremenske prilike uslovljavaju relativno povoljnu biometeorološku prognozu. Uz više sunca, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom jutarnjih sati, obzirom da će biti prohladno, naročito u kontinentalnom dijelu zemlje, u ostatku dana ugodnije i sa porastom temperatura. Preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. Sa dolaskom noći moguće je pogoršanje opšte slike, kao posljedica prolaznih padavina.