<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Magla na području Prijedora, Doboja i Foče

BANJALUKA

Magla jutros smanjuje vidljivost na području Prijedora, Doboja i Foče, a poledica je moguća u višim predjelima i na planinama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

02. april 2015, 12:00

Odroni su mogući na dionicama Karanovac - Kneževo - Ugar, Banjaluka - Crna Rijeka - Jajce, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Šipovo - Strojice, Brod na Drini - Dobro Polje, Kula - Trnovo, Lapišnica - Prača i Podromanija - Sastavci.

Odrona ima i na putnim pravcima Tuzla - Bijeljina, Bugojno - Novi Travnik, Sarajevo - Foča i Jajce - Banjaluka.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj se odvija nešto sporije, uz povremene obustave i obavezno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Još danas se izvode radovi na izgradnji nadvožnjaka preko željezničke pruge i magistralnog puta Prijedor - Novi Grad, u naseljima Pećani i Donja Puharska sa pristupnim saobraćajnicama zbog čega će dolaziti do povremenih obustava saobraćaja u zoni gradilišta.

Obustava će biti vršena uz asistenciju policije u trajanju od 20 minuta.

U Prijedoru će potpuno biti obustavljen saobraćaj na dijelu Ulice Meše Selimovića od raskrsnice sa Ulicom Vojvode Putnika do raskrsnice sa pristupnom ulicom prema novoizgrađenim objektima uz željezničku prugu.

Na magistralnom putu Bijeljina - Šepak zbog sanacije klizišta u mjestu Glavičice dolaziće do prekida u odvijanju saobraćaja od 8 do 15 časova.

Više puta u toku dana dolaziće do obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, na kojoj se vrši sanacija oštećenja. Obustave neće trajatu duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na magistralnom putu Nevesinje - Mostar, na dionici od entitetske granice prema Nevesinju 1, na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta.

Vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom zbog radova u mjestu Vrbanja, na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka gdje zbog izlaska građevinskih mašina i vozila koja su angažovana na gradnji autoputa Banjaluka - Doboj dolazi do povremenih obustava.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

U Federaciji BiH u toku je sanacija regionalnog puta Hadžići - Igman, lokacija Crvene stijene, gdje će od 8 do 16 časova povremeno biti obustavljan saobraćaj.

Na graničnim prelazima jutros je pojačan intenzitet saobraćaja, ali za sada nema dužih zadržavanja.

Iz AMS podsjećaju da do 5. aprila traje preventivna akcija pod nazivom "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom" kojom se želi skrenuti pažnja vozača traktora na obaveznu upotrebu žutog rotacionog svjetla.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila.