<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovaj video dokaz je koliko smo bezosjećajni postali

Novi video u kojem beskućnici čitaju bezrazložno ružne poruke koje su o njima napisali korisnici Twittera, ovih se dana počeo širiti društvenim mrežama.

20. juni 2015, 12:00

Video je objavilo udruženje Humans For Humans iz Toronta koja se bavi pomaganjem beskućnicima, a cilj je bio natjerati ljude da s malo više suosjećanja gledaju na ljude koji su zbog niza nesretnih okolnosti završili na ulici.

Neki od sudionika rasplakali su se kad su pročitali komentare kao što su "mrzim beskućnike i ne žalim ih" ili "vidio sam beskućnicu na drugoj strani ulice, skoro sam povratio".

"Odlučili smo beskućnicima dati glas i lice pojedincima koje često doživljavamo kao stereotipove. Njihove će vas reakcije podsjetiti da raspravu o ovoj temi valja mijenjati. Svi ljudi trebali bi raditi zajedno", govori jedan od članova udruženja.

Par beskućnika, Tristan i Robyn na ulici su već 10 godina, a tweet koji su pročitali bio je: "Mrzim beskućnike, ne žalim ih. Želite li sitniš, dopustite mi da ga bacim u vaša prljava lica".

I dok većina autora ovih ružnih tweetova poput "ako je dom tamo gdje je srce, znači li to da beskućnici nemaju srca", vjerojatno smatraju da su domišljati i duhoviti, Chery, koja je već sedam godina na ulici, rasplakala se čitajući bezosjećajne komentare anonimnih autora.

Melissa je završila na ulici prije 10 godina, a zbog nasilnih roditelja završila je u domu.

"Moja biološka majka bila je problematična i nasilna. Zapalila je našu kuću i sestre i mene ostavila unutra. Unatoč svemu i dalje je brinula o nama, ali na kraju smo završili u domu iz kojeg sam pobjegla kad sam imala 17 godina i otad sam na ulici", rekla je Melissa.

Nakon što je pročitala neke od tweetova, rekla je: "Pročitala sam mnogo tweetova koji govore o tome koliko su beskućnici odvratni i želim da znate da velik dio nas nije imao izbora".

"Nismo svi loši, imamo osjećaje, brinemo, imamo prijateljstva, dajte nam priliku", govori jedan od sudionika.