<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Počela prva sjednica Vlade FBiH

SARAJEVO

U Sarajevu je počela prva redovna sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, čijem su početku, uz sve članove Vlade, prisustvovali predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i potpredsjednici Federacije BiH Melika Mahmutbegović i Milan Dunović.

02. april 2015, 12:00

Oni su pozdravili Vladu Federacije BiH i, ukazujući na težak posao koji ih zajedno čeka, poželjeli uspješnu saradnju i rad u traženju najboljih rješenja u korist svih građana.

Inače, na ovoj sjednici Vlada FBiH će biti upoznata s "Konceptom ekonomskog razvoja 2014.-2018. - Ekonomski rast i zapošljavanje", kao osnovom za izradu Prijedloga programa rada Federalne vlade za mandatni period 2015-2018. godina. Biće razmatran i status nacrta zakona, prijedloga zakona i drugih propisa koji se nalaze u parlamentarnoj proceduri a nisu razmatrani ni na jednom od domova Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Članovi Federalne vlade će se izjasniti o nekoliko predloženih zaključaka. Na dnevnom redu su i imenovanja članova komisija Vlade FBiH za administrativna pitanja i za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade FBiH i njihovih savjetnika.

Takođe, predviđeno je i imenovanje članova Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH u ime Vlade FBiH, te članova Radne grupe za fiskalnu analizu, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Vlade FBiH.