<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sutra prvi polufinalni susreti Kupa BiH

SARAJEVO

Prvi polufinalni susreti fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine igraće se u srijedu u Sarajevu i Banjaluci.

14. april 2015, 12:00

Fudbaleri Olimpika na Otoci dočekuju ekipu Zrinjskog, dok će Borac biti domaćin Šrokom Brijegu.

Trener Olimpika Mirza Varešanović kazao je da njegov tim očekuju dvije teške utakmice protiv Zrinjskog, ali da se nada i vjeruje da može proći u finale.

"Zrinjski je aktuelni prvak i zaslužuje respekt, ali nije nepobjediv. Smatram da imamo podjednake šanse za plasman u finale. Kvalitetna smo ekipa i daćemo sve od sebe da uspijemo u svojim namjerama", izjavio je Varešanović.

U drugom susretu polufinala Borac dočekuje ekipu Širokog Brijega. Trener Banjalučana Vlado Jagodić ističe da je Široki ekipa za poštovanje.

"Igrači Borca su sa mojim prethodnikom Vinkom Marinovićem izbacili Sarajevo, pa ne vidim razlog zašto se ne bismo ravnopravno borili, a nijanse će odlučivati. Borićemo se do zadnjeg. Nisam ni pesimista ni preveliki optimista. Široki zaslužuje maksimalan respekt u dvije utakmice, ali mi možemo da se nosimo sa svima", smatra Jagodić.

Trener Širokog Slaven Musa kazao je da njegovu ekipu očekuju dva teška susreta, ali da čvrsto vjeruje da mogu do finala.

Utakmica Olimpik - Zrinjski igra se na stadionu "Otoka" u 16.30. Pravdu na tom meču dijeliće Dragan Skakić iz Gradiške.

Drugi polufinalni meč Borac - Široki Brijeg igra se na Gradskom stadionu u Banjaluci u 19.30, a glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Revanš utakmice na progamu su 29. aprila.