<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zaplijenjeno 80 kilograma ribe i ribarska oprema

PODGORICA

U zajedničkoj akciji Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero i Granično-pomorske policije zaplijenjeno je oko 50 ribarskih mreža, vanbrodski motor sa plovilom, lampa, osti i više od osamdeset kilograma ribe, navodi se u saopštenju Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

16. april 2015, 12:00

U saopštenju se navodi da su zapisnici o izvršenoj kontroli protiv četiri lica procesuirani prema nadležnim institucijama, a zaplijenjena riba biće predata Studentskom domu u Podgorici.

Nacionalni park Skadarsko jezero podsjeća da je od 15. marta do 1. juna na snazi zabrana ribolova za sve vrste izuzev jegulje, te da je zakonom propisano da se ne smije loviti zbog sezone mrijesta.

Takođe, Nacionalni park apeluje na sve građane da se odgovorno odnose prema ovom zaštićenom prostoru i uzdrže od bilo kojeg oblika bespravnih aktivnosti kojima bi se mogle narušiti njegove brojne prirodne i kulturne vrijednosti.