<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bik mesarima pobjegao iz klaonice, pa umalo uletio u tržni centar!

PRNJAVOR

Nešto više od jednog sata trajao je haos koji je izazvao bik pošto je umakao iz klanice, bukvalno mesarima ispod noža.

17. april 2015, 12:00

Razjarena, krvava životinja izletjela je najprije na magistralni put Banjaluka - Prnjavor - Bijeljina, a potom uletila u krug "Metaleksa", najvećeg tržnog centra u Prnjavoru.

Tu su ga mesari na kraju i sustigli i poslije mnogo muke uspjeli da vežu za traktor i vrate u klaonicu, gdje je i okončao život.

Time je i završena priča, koja je po izjavama, očevidaca bila zaista tragikomična.

Kako "Novosti" saznaju, u toj jurnjavi, samo pukom srećom niko nije povrijeđen, ali osim što je mnogima utjerala strah u kosti, grdosija od bika teška gotovo 900 kilograma, pričinila je znatnu materijalnu štetu.

Razjareni bik i njegovih goniči su, prelazeći magistralu u nekoliko navrata izazvali višeminutni zastoj saobraćaja, a ujdurma se odvijala naočigled šokiranih vozača i posetilaca.

"Bukvalno je zdrobio jedan automobil i ogradu ispred klanice", kaže za "Novosti" Nihad Iriškić, poznati prnjavorski mesar, vlasnik ove klaonice i ranča "Zelena dolina".

Iriškić kaže da je bik u četvrtak ujutru dopremljen iz Gradiške, ali da je očito naslutio šta mu se sprema, pa je bjegom spas potražio u krugu "Metaleksa” i na magistrali. Kaže da je izgledalo kao da je naprosto "poludeo".

"Sve je izgledao kao u kakvom horor filmu. Onako ogromnog sa velikim rogovima i krvavom njuškom, prestrašili bismo se da smo ga vidjeli i na slici, a kamoli uživo", prepričavaju preplašene radnice i drugi očevici ove drame, koji su na vrijeme pobjegli koliko ih noge nose.

Radnici klaonice koji su jurili za životinjom, uspjeli su, na kraju da uhvate pokidani konopac oko bika i vežu ga za korpu traktora kojim su ga na kraju vratili u klanicu.

Potjera

Bogdan Milinčić, vlasnik “Metaleksa” kaže za “Novosti” da je čitav prizor posmatrao sa sigurne udaljenosti i da se situacija mijenjala iz minuta u minut.

"Gonili su oni bika, ali i on je masi prisutnih bio za petama. Sreća je da je protutnjao kraj magacina i prodajnog objekta jer, u suprotnom, šteta je mogla biti nesaglediva", kaže Milinčić.