<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bandić ponovo u gradskog fotelji: Sada će biti bolje

ZAGREB

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, osumnjičen za korupciju, došao je danas na posao, održao sastanak sa saradnicima i porčio da će sada biti bolje, javlja Hrvatska radiotelevizija.

17. april 2015, 12:00

U sjedište prestoničke vlasti došao je u pratnji svoje zamjenice Vesne Kusin i pročelnika gradske Kancelarije za vaspitanje, obrazovanje i sport Ivice Lovrića.

"Pucao bih sebu u glavu kada grad ne bi mogao kratko funkcionisati bez gradonačelnika. Sad će s gradonačelnikom još bolje", izjavio je Bandić.

Županijski sud u Zagrebu odlučio je da Bandić može ponovno obavljati gradonačelničku dužnost, ali da i dalje ne smije komunicirati sa svjedocima u aferi Agram, od kojih su neki njegovi bliski saradnici.

Postavlja se pitanje kako će voditi grad, navodi HRT i dodaje da je Bandić od istražnog sudije Županijskog suda zatražio da mu dostavi spisak svjedoka s kojima ne bi smio da komunicira tokom istrage.

Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je juče žalbu Uskoka na odluku istražnog sudije koji Bandiću nije odredio istražni zatvor, čime je odluka o ostanku na slobodi zagrebačkog gardonačelnika postala pravosnažna, kao i odluka da mu se ne oduzme 15 miliona kuna kaucije, položene za odbranu sa slobode.

Ustavni sud je prije nedjelju dana uvažio žalbu Bandićevog advokata, nakon čega je pušten na slobodu iz istražnog zatvora u Remetincu.

Bandić je u aferi "Agram" osumnjičen da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji 2010. oštetio državni budžet. Ukupnu štetu Tužilaštvo procjenjuje na oko 2,6 miliona evra.

Istraga protiv Bandića proširena je nakon što je Vida Demarin, kao predsjednica upravnog vijeća Zagrebačke fondacije za pomoć osobama oboljelim od cerebro-vaskularnih bolesti, istražiteljima ispričala da ju je u dva navrata nagovarao da promijeni iskaz i potpiše dokument neistinitog sadržaja.