<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mladen Bosić kandidat za potpredsjednika PS Vijeća Evrope

Delegacija BiH podijeljena

Kandidat za potpredsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope iz Bosne i Hercegovine član je stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeću Evrope Mladen Bosić (SDS).

17. april 2015, 12:00

Članica delegacije PS BiH u PS Vijeća EvropeMilica Markovićistakla je kako se o prijedlogu da Bosić bude kandidat u ime Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope"nije ni glasalo među članovima delegacije PS BiH u PS Vijeća Evrope". 

"Nisu me ništa ni pitali po pitanju kandidature. Rečeno je da je to odredio Kolegij i da je to to. Podršku Bosiću dali su Senad Šepić, Borjana Krišto i Željko Komšić", istakla je Marković. 

Izbor potpredsjednika PS Vijeća Evrope iz BiH, čiji će mandat trajati do kraja ove godine bit će obavljen na drugom dijelu redovitog zasjedanja PSVE u 2015. godini, koje će se održati u Strasbourgu od 20. do 24. aprila.

Zasjedanju će prisustvovati delegacija BiH u novom sazivu, a predvodit će je predsjedavajući stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Senad Šepić, te zamjenica predsjedatelja Borjana Krišto i članovi Mladen Bosić, Milica Marković i Željko Komšić.

Članica stalne delegacije PS BiH u PS Vijeća Evrope Milica Marković za AA nije mogla potvrditi da će na samoj sjednici PS Vijeća Evrope u Strasbourgu glasati za izbor Mladena Bosića za potpredsjednika PS Vijeća Evrope u ime BiH. 

"Razmislit ću. Čut će se sve na samoj sjednici", poručila je Marković.