<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stanislava Pak: Padali smo kao kamen, ovo nam je drugi rođendan

Avion kojim je Tomislav Nikolić letio za Vatikan vratio se u Beograd zbog kvara na motoru, potvrđeno je u kabinetu predsjednika Srbije.

17. april 2015, 12:00

Nikolićeva posjeta Vatikanu je zbog toga otkazana, pišeBlic.

Motor na avionu "falkon 50" kojim je letio predsjednik za Vatikan prestao je da radi iznad Jadranskog mora, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Letjelica koja se nalazila na visini od 10.000 metara propadala je skoro dva kilometra, ali je zahvaljujući iskusnom pilotu izbjegnuta nesreća.

“Samo zahvaljujući velikom profesionalizmu i izuzetnom umeću našeg pilota izbegnuta je tragedija. Verujte da smo u jednom trenutku bukvalni padali kao kamen”, rekla je za „Novosti” Stanislava Pak, savjetnik predsjednika Srbije, koja je bila u Vladinom avionu, sa šefom države.

Ona kaže da je letjelici otkazao motor nad Jadranskim morem i tada je počeo da se odvija pravi nebeski triler.

“Verujte da sam još u šoku i, što se nas iz Predsedništva tiče, ubuduće ćemo koristiti redovne linije. Slavićemo ovaj dan kao drugi rođendan”, kaže Stanislava Pak.

Iako se avion navodno okrenuo iznad Jadrana, podaci sa sa sajta FlightRadar pokazuju drugačije.

Osim šefa države i Stanislave Pak, u „falkonu” su bili i predsjednikovi savjetnici Ivan Mrkić, Oliver Antić i Jasmina Mitrović Marić.

“Preživeli smo pravu dramu u vazduhu i mogu da kažem da su predsednik Nikolić i njegovi saradnici nepovređeni sleteli u Beograd samo zahvaljujući neverovatnoj prisebnosti i veštini pilota i kopilota - svedoči za "Novosti" o jednočasovnoj drami u vazduhu savjetnik srpskog predsjednika Ivan Mrkić.

"Krenuli smo iz Beograda oko osam sati i iznenada je jedan motor, oko devet sati otkazao. Letelica je postala nestabilna, tresla se, mi smo bukvalno leteli po avionu. Tvrdim da smo ostali živi samo zahvaljujući pilotu"!

Mrkić napominje da je avion kojim su letjeli star 34 godine, i da je on lično, leteći njim, pet puta preživio razne incidentne situacije.