<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

ŠOK: Sutra 15 stepeni manje nego danas, evo kako će to uticati na vas

Proteklih nekoliko sunčanih dana, kao i sutrašnje najavljene niže temperature, kao da nas podsjećaju da se ne opuštamo previše i da proljeće može da bude baš takvo - veliki skokovi temperatura, čas toplo, čas hladno.

17. april 2015, 12:00

Poslije nekoliko toplih dana na koje se organizam tek navikao, uslijediće pad temperature od petnaestak stepeni. Danas tokom noći očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

- Tokom noći i jutra očekuje nas promena temperature i zahlađenje za 10 stepeni u prosjeku. Doći će do naoblačenja sa kišom, koja bi mogla da pada veći dio dana. Temperature na severu će biti oko 12, a jugu do 18 stepeni - kaže za "24 sata" meteorolog Nedeljko Todorović.

On kaže da nas do četvrtka očekuje svježe vrijeme, ponegdje sa kratkotrajnom kišom i temperaturom malo ispod prosječnih vrijednosti, oko 15 stepeni.

- Krajem iduće nedjelje ponovo će biti toplo vrijeme. Ovako promjenljivo vreme karakteristično je ne samo za proljeće, već i za cijelu godine - kaže Todorović.

Doktorka Nada Macura, portparol Hitne pomoći kaže za "24 sata" da će sutra biti prijatnije vijreme i da će organizam to bolje podnijeti nego visoke temperature proteklih dana.

- Visoke temperature za ovo doba godine uticale su da prethodnih dana imamo povećan broj intervencija na javnim mjestima. Sutra ćemo iz toplog perioda, koji je za ovo doba godine neočekivano, preći u hladnije vreme, ali temperatura koja se očekuje neće dramatično uticati na zdravlje. U svakom slučaju, biće prijatnije, a organizam bolje toleriše temperature koje su prikladne za sezonu, jer ipak ne može imati ljeto u aprilu. Zbog toga je sve što izlazi izvan okvira i odsupa od temperature koja je srednji prosjek, može da izazove pogoršanje - kaže dr Macura.

Ona je savjetovala ljudima da se odmaraju, piju dosta tečnosti, adekvatno se oblače, i provjere zdravlje prije nego što izađu na javna mjesta.

Vezan tekst

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu do nedjelje