<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Od sutra vedro uz malu naoblaku i ugodne dnevne temperature

Početak naredne sedmice u Bosni i Hercegovini bit će popraćen pretežno vedrim vremenom i temperaturom do 19 stepeni celzija.

19. april 2015, 12:00

Ponedjeljak će osvanuti uz prohladno vrijeme i mraz sa maksimalnim temperaturama do četiri stepena u većem dijelu zemlje, na krajnjem jugu do osam stepeni. Dnevne temperature kretat će se od 13 do 19 stepeni celzija.

U glavnom gradu preovladavat će sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom do 13 stepeni, saopćeno je iz Federelnog hidrometeorološkog zavoda.

Utorak će biti sunčan sa malom do umjerenom naoblakom uz jutarnju temperaturu do četiri stepena, na jugu do devet. Dnevna temperatura kretat će se do 15 stepeni, a na jugu i do 19 stepeni celzija.

Sredina sedmice bit će slična njenom početku. U Hercegovini vedro, a u ostatku države sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature do šest, na jugu do devet stepeni, a tokom dana od 12 do 16, na jugu do 20 stepeni.

Četvrtak će obilježiti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a jutarnje temperature kretat će se do šest stepeni, a na jugu do devet. Dnevne temperature sličit će onima iz prethodnih dana uz blago zatopljenje – od 15 do 20 stepeni celzija.

Slično vrijeme očekuje nas u petak i subotu, a nedjelja će biti ispraćena kišom uz blago zahlađenje.