<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Autizam govori srcem - Pozovi broj 1415!

Udruženje gradjana Centar za edukaciju „Tvoja riječ“ u sklopu aktivnosti „AUTIZAM GOVORI SRCEM“ je dobilo humanitarni broj 1415 u cilju prikupljanja neophodnih finasijskih sredstava za realizaciju stručnih tremani mališana obolelih od autizma, osveštenja javnosti, te osnivanja Centra za ranu intervenciju.

20. april 2015, 12:00

"Primaran cilj našeg rada jeste uspješniji razvoj, bolja socijalizacija i poboljšanje opšteg stanja dece sa razvojnim poteškoćama, kroz organizovan svakodnevni stručan rad i pomoć njihovim porodicama. Stanje, je više nego alarmantno. Mnogo je djece sa razvojnim problemina, a na nivou BiH ne postoji zvanična institucija kaoja se bavi ovom ciljnom grupom" kazala je Olivera Ratković iz Udruženja tvoja riječ.

"Naš rad bi trebao biti pokazatelj da sa dobrom organizacijom i stručnim ciljanim radom može doprineti integraciji i boljitku djece sa razvojnim poremećajima. Aktivnostima udruženja očekujemo da roditelji i porodice na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije o stanju njihovog deteta i načinima delovanja. Očekujemo da probudimo stručnu javnost i ukažemo na nepravedan položaj dece lošijih sposobnosti i njihovih roditelja, te pokrenemo raspravu o sistemskim rešenjima" rečeno je.