<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodjela nagrada za najbolju političku blogerku portala BUKA

Ceremonija dodjele nagrada za najbolju političku blogerku portala Buka održaće se u srijedu, 22. aprila, u 14:00 časova, u Muzičkom paviljonu, Park Petra Kočića bb, u Banjaluci.

22. april 2015, 12:00

U okviru konkursa za najbolju političku blogerku koji je završen 15. marta ove godine, na portalu Buka, za nešto više od mjesec dana, objavljeno je više stotina blogova, a pojedini blogovi imali su više hiljada čitanja i zapažen društveni uticaj.

Ovim konkursom, Buka je željela da pruži medijski prostor ženama koje imaju potrebu da iznesu svoje mišljenje o političkim, ekonomskim i drugim temama od društvenog značaja.

Žiri je imao težak zadatak jer je svaka blogerka koja je ušla u uži izbor na specifičan način pristupila vođenju bloga. Neke od njih su vješto prepoznale teme koje su veoma važne za naše društvo ili za njihovu lokalnu zajednicu i na taj način pokazale svoj društveni angažman, neke su pokazale izuzetan talenat za pisanje o osjetljivim temama, a neke su se izdvojile po veoma produktivnom ili naročito kreativnom pristupu vođenju bloga. Nekoliko blogova je imalo izuzetnu čitanost i veliki broj komentara, a neki su zainteresovali i druge medije za temu kojom se bave i pokrenuli konkretne društvene procese.

Nagrađeno je pet blogerki:

1. Leona ( http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/15072 )
2. Markizaa ( http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/15002 )
3. Oloshbjelosvjecka ( http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/14996 )
4. Vildana Bešlija ( http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/14892 )
5. Aziza ( http://www.6yka.com/blogovi/user_blogs/15068 )


Ovaj konkurs je dio programa “Promocija žena u politici”, koji podržava britanska fondacija “Westminster Foundation for Democracy”.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom doprinesete afirmaciji bloga kao načina na koji žene mogu da iznesu svoje mišljenje. Nagrađene blogerke će se ovom prilikom obratiti javnosti i govoriće o svojim iskustvima u pisanju bloga.