<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bajernova noć istine

Noć istine za Bajern i prijatno veče za Barselonu - tako bi se u najkraćem mogli najaviti sutrašnji revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona u kojima Bavarci jure 1:3 protiv Porta, a Katalonci s identičnom prednošću na "Kamp Nou" dočekuju PSŽ

21. april 2015, 12:00

Iako prvaka Njemačke čeka težak zadatak, u njihovom taboru vlada optimizam pred sutrašnji duel (20.45).

"Vjerujem u svoj tim. Želimo da pokažemo svijetu koliko i šta možemo. Imamo minus, ali čeka nas 90 minuta pred našim navijačima, finale, koje, ubijeđen sam, možemo da dobijemo", izjavio je Pep Gvardiola, trener Bajerna.

Bavarci su minulog vikenda u Bundes ligi slavili na gostovanju Hofenhajmu sa 2:0, a njemački reprezentativac Žerom Boateng smatra da je ta utakmica recept za Porto, iako je svjestan da meč s Portugalcima ima mnogo veći ulog.

"Najvažnije je da ne primimo gol, a sa dva u mreži rivala mi smo u polufinalu", konstatovao je Boateng.

Gosti iz Portugala vjerovatno ni sami nisu očekivali da će na "Alijanc areni" čuvati dva gola prednosti, a trener Julen Lopetegi najavljuje kvalitetan meč njegove ekipe i u Minhenu.

"Bajern je i dalje favorit, možda malo manji nego uoči prvog meča, ali pokazali smo da možemo. Očekujem burnih 90 minuta", poručio je španski trener.

Istovremeno, na "Kamp Nou" (20.45) stiže PSŽ poslije 1:3 u Parizu, ali i sa povratnikom u tim Zlatanom Ibrahimovićem. Upravo sa Šveđaninom u ekipi aktuelni prvak Francuske možda i može da se nada velikom iznenađenju u Kataloniji.

"Veliki dio posla smo završili u prvom meču, međutim najveća greška bila bi kada bismo pomislili da je sve gotovo. Uvjeravam naše navijače da to nećemo učiniti", izjavio je Luis Enrike, trener Barselone, svjestan da se u 90. minutu mnogo toga može promijeniti.