<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novak: Sličan je osećaj kao 2011.

Novak Đoković istakao je da ne razmišlja o seriji pobjeda u kojoj se nalazi, već da samo želi da se odmori i spremi za naredne izazove.

21. april 2015, 12:00

"Iskreno, ne znam koliko će taj niz trajati. Imao sam sličnu situaciju 2011. godine kada sam dobio preko 40 pmečeva u nizu. Svaki dan me to pitaju, koliko će trajati... Ne mogu to da predvidim, ali mogu da se odmorim i oporavim jer mi je potrebna nedelja odmora, iza mene su dva duga meseca. Ne mogu da se požalim, imao sam uspešna dva meseca, ali mnogo sam putovao i odigrao sam mnogo mečeva i nisam imao mnogo vremena ni pre ovog turnira. Zdrav sam, pun samopouzdanja i sve ide kako treba. Samo mi treba malo da se odmorim, što je jednako važno kao rad koji ulažem na terenu.", rekao je Đoković poslije titule u Monte Karlu.

Đoković je u nedelju osvojio trofej u Monte Karlu i postao je prvi teniser koji je osvojio prva tri Mastersa u sezoni, piše B92.

"Svestan sam nekih statistika i dostignuća, ne svih. Mislim da je na terenu potreban čist um - kada počneš da razmišljaš o tome o mogućnosti da ostaviš svoj trag u istoriji sporta, to može da te omete. Pokušavam da zadržim istu rutinu i isti mentalni sklop. To mi pomaže da budem odlučan i koncentrisan samo na meč koji igram. Ali naravno da ima činjenica kojih sam svestan – sada sam prvi koji je uzeo prva tri Mastersa u sezoni i ponosan sam na to, poslužiće mi kao dodatni motiv za dalji rad", dodao je on.

Na pitanje da uporedi ovu godinu sa 2011, Novak je odgovorio:

"To što sam već jednom iskusio nešto slično može da mi pomogne da imam pravi pristup, da budem svestan onoga što sledi i da znam šta treba da radim. U 2011. nisam izgubio meč do polufinala Rolan Garosa, a sada sam već izgubio dva. Malo je različito, ali na neki način je osećaj sličan jer sam već osvojio mnogo turnira. Znajući da sam to uradio već jednom, još više verujem da mogu to da ponovim. Ipak, prošlo je tek četiri meseca - najvažniji period godine tek dolazi, Rolan Garos i Vimbldon su prioriteti, tu želim da igram najbolje", zaključio je Đoković.

Sledeći turnir za Novaka biće Madrid, koji počinje četvrtog maja, a prošle godine zbog povrede zgloba srpski teniser nije igrao u glavnom gradu Španije.