<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Makedonija: Teroristi OVK upali u karaulu

SKOPLJE

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba sa oznakama OVK zauzelo je policijsku ispostavu u selu Gošince, opština Lipkovo, u blizini sjeverne granice zemlje.

21. april 2015, 12:00

Zvaničnici su potvrdili da je napad na pograničnu ispostavu policije izveden u 2.30h poslije ponoći, da su četiri policajca zarobljena, a zatim i puštena.

Kako je objavljeno, napad se tretira kao teroristički akt, a izvela su ga najvjerovatnije lica sa Kosova. Svi policajci su sada na bezbjednom, prenosi B92.

Ministar policije Ivo Kotevski rekao je da su napadači razgovarali na albanskom i da su imali prevodioca koji je "govorio loš makedonski".

"Mi smo OVK. Recite svima da vas Ahmeti i Gruevski ne mogu spasiti. Ne želimo Ohridski sporazum. Volimo svoju zemlju, neka niko ne dolazi, sve ćemo likvidirati".

Teroristi su vezali policajce, a zatim im dali ključeve od lisica i rekli da imaju pola sata da pobjegnu inače će ih ubiti.

Opština Lipkovo se nalazi na širem području sjevera Makedonije.