<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mirza: Zdrav sam, sad je sve do trenera!

Kapiten košarkaša Bosne i Hercegovine Mirza Teletović potvrdio je američkim medijima da je potpuno spreman za povratak na NBA parkete, ali odluka zavisi od trenera Bruklin Netsa Lajonela Holinsa.

21. april 2015, 12:00

Bolest, tačnije plućna embolija je iza Mirze Teletovića!

"Osjećam se prilično dobro",rekao je Teletović tokom popodnevnog treninga "mrežica".

"Mislim, ljudi vjeruju da sam sjedio u posljednja tri mjeseca, ali nisam. Nakon prve tri nedjelje sam počeo s radom i u prilično dobroj formi sam za sada".

Kapiten košarkaških "zmajeva" je dodao da postoji mogućnost da već u srijedu ponovo zaigra za Netse jer više pitanje nije za medicinsko osoblje kluba već stručni štab odnosno prvog trenera Lajonela Holinsa.

"Sada je više do trenera. Budući da ekipa igra dobro u posljednja tri mjeseca i moguće da oni ne žele da zbog mene budu u nekoj vrsti zaostatka. Dakle, mislim da je to odluka trenera. Vjerujem da znaju šta rade".

Teletović je dodao da se ne bi osjećao neugodno da dobije šansu da zaigra, ali nije previše siguran na koji način će se stvari odvijati.

"Daću najviše što mogu. Siguran sam da mogu istrčati na parket i igrati, a o rezultatima ne bih mogao da dajem prognoze".

mirza teletovic teletovićFoto: MONDO/Samir Cacan

Naravno, da ne može da prognozira eventualni svoj učinak jer nikad u karijeri ovoliko dugo nije pauzirao.

"Da budem iskren, ovo je moja prva povreda u posljednjih 15 godina i nemam pojma kako ću se osjećati na terenu kad se vratim. Vjerujem da treneri imaju više iskustva i poštovaću njihovo mišljenje. Ponekad se osjećate dobro, ali drugačije može da bude tokom utakmica".

Prema njegovim riječima, ma koliko bili fizički i psihički spremni za mečeve, potrebno je neko vrijeme da uđete u ritam.

"Drugačiji je sam osjećaj za utakmicu kad ste 'unutra', kako dodati loptu, kako donositi odluke, razumijevati 'tajming'...Zato je potrebno vremena da se uđe u ritam", zaključio je Teletović.

Nema nikakve dileme da će ova vijest obradovati selektora BiH Duška Ivanovića, čiju ekipu predstojećeg ljeta očekuje nastup na Evrobasketu u Monpeljeu.

"Zmajevi" će u grupnoj fazi igrati protiv Finske, Poljske, Izraela, Rusije i selekcije domaćina.