<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ambasador predao akreditive Ivaniću

Urugvajski ambasador u BiH Pablo Šajner danas je, predajući akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, zahvalio BiH za podršku kandidaturi Urugvaja za nestalno članstvo u Savjetu bezbjednosti UN u periodu 2016-2017. godina.

21. april 2015, 12:00

Ovo je prvi put da ambasador Urugvaja predaje akreditive i izražena je spremnost za proširenje bilateralne saradnje u svim oblastima, a posebno ekonomije, spoljne trgovine, turizma i kulture, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Šajner je prenio pozdrave predsjednika Urugvaja Tabarea Vaskeza i izrazio očekivanje da će tokom njegovog mandata biti unaprijeđena bilateralna saradnja između BiH i Urugvaja.

Ivanić je informisao urugvajskog ambasadora o aktuelnoj unutrašnjopolitičkoj situaciji i procesu provođenja reformi u BiH na putu ka integraciji u EU.

U saopštenju se navodi da je razgovarano o potrebi jačanja saradnje na međunarodnom planu i izražena uzajamna podrška u međunarodnim organizacijama i na multilateralnom planu.