<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pak razgovarala sa funkcionerima SNS zbog EPP

BEOGRAD

Njemačka političarka Doris Pak je, u ime Evropske narodne partije (EPP), boravila u Beogradu kako bi se informisala koliko se Srpska napredna stranka reformisala da bi postala članica EPP, piše današnji Blic.

23. april 2015, 12:00

Pak, funkcioner vladajuće njemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU), obavila je u Beogradu niz razgovora raspitujući se o reformskim i proevropskim kapacitetima SNS, uključujući i sastanak sa liderom stranke i premijerom Aleksandrom Vučićem, navodi list.

Pak je Vučića, kako navodi Blic, opisala kao pragmatičnog, operativnog političara, koji vuče pragmatične poteze vodeći Srbiju na putu ka EU, ali je "izrazila zabrinutost 'ima li koga da ga u tome prati' unutar SNS, odnosno kakvi su kvaliteti i ideološka opredjeljenja ljudi koji ga okružuju u partiji".

EPP je najveća panevropska politička organizacija koja okuplja stranke desnog centra sa cijelog kontinenta i ima najviše poslanika u Evropskom parlamantu, a cilj SNS je da uđe u članstvo te evropske partije.