<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ernandes odveo Real u polufinale, dalje prošao i Juventus

MADRID

Fudbaleri Reala plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u Madridu, u revanš meču četvrtfinala pobijedili Atletiko sa 1:0 (0:0).

23. april 2015, 12:00

Plasman među četiri najbolje ekipe izborio je i Juventus, koji je na stadionu "Luj drugi" odigrao nerješeno protiv Monaka i sačuvao minimalnu prednost iz prvog meča.

Kraljevski klub je prvi put ove sezone pobijedio gradskog rivala i to zahvaljući Havijeru Ernandesu, koji je konačno u 88. minutu uspio da savlada raspoloženog golmana Jana Oblaka.

Fudbaleri Reala bili su bolji, konkretniji, kontrolisali su meč i imali veći posjed lopte, ali nisu iskoristili brojne šasne. Tačnije nije im dozvolio Oblak, koji je kao i prije osam dana na Visente Kalderonu, bio neprelazan za sve domaće igrače.

Trener Karlo Anćeloti izveo zanimljivu postavu na teren. Iskusni italjinski stručnjak nije mogao da računa na povređene Gereta Bejla, Luku Modrića, Karima Benzemu i suspendovanog levog beka Marsela. Serhija Ramosa prekomandovao je u sredinu terena na mjesto zadnjeg veznog, iako je na klupi ima Iljaramendija i Kediru, kojima je to prirodna pozicija.

Najbolju priliku za Real propustili su Kristijano Ronaldo u prvom poluvremenu i početkom drugog Ernandes, ali je oba puta mreža golmana Oblaka ostala netaknuta.

Gosti su od 76.minuta imali igrača manje, pošto je drugi drugi žuti karton zaradio Arda Turan.
Ipak, Ernandes je u finišu meča konačno uspio da savlada čuvara mreže gostiju i donese veliko slavlje navijačima na Santjago Bernabeu.

Dan ranije plasman u polufinale LŠ izborili su Barselona i Bajern, koji su bili ubedljivi u revanšima protiv Pari Sen Žermena, odnosno Porta.
Žrijeb polufinalnih parova Lige šampiona biće održan u petak u sedištu UEFA u Nionu.