<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivanović ostaje u zatvoru

BEOGRAD

Šef Euleksa Gabrijel Meuči izjavio je da nema uslova da lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, uprkos garancijama Vlade Srbije, bude pušten da se brani sa slobode dok god u sudskom procesu koji se vodi protiv njega ne bude ispitano i preostalih 38 svjedoka.

23. april 2015, 12:00

On je podsjetio da je do sada ispitan 21 svjedok, a da je glavni sudija odlučio da Ivanović ne može biti pušten dok svjedočenja ne iznese i ostalih 38 svjedoka.

Meuči je istakao da su Euleksove sudije i tužioci nezavisni i da donose odluke po savjesti, prenose beogradski mediji.

Povodom toga što je otvoren konkurs za srpske sudije na Kosovu i što će Euleks prikuplja prijave i selektovati kandidate, Meuči kaže da je Euleks spreman da pruži pomoć Beogradu i Prištini u provođenju dogovora koji postignu.

"Šta je sadržaj tog dogovora, uključujući i uslove za sudije, to nije do nas. Mi smo tu da asistiramo stranama. Za sada dogovor nije konačan", rekao je Meuči. 

Govoreći o optužbama za ratne zločine koje su iznesene u izvještaju Dika Martija, Meuči je naglasio da se njima neće baviti Euleks već "novouspostavljeno pravno tijelo".

"Svi slučajevi zločina nad Srbima mogu biti ponovo otvoreni i biće ponovo otvoreni kada se pojave novi dokazi i novi svjedoci", rekao je Meuči.