<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Rumenige: Gvardiola na klupi najmanje do ljeta 2016.

BERLIN

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola ostaće na kormilu najmanje do isteka ugovora 2016, potvrdio je danas direktor bavarskog kluba Karl-Hajnc Rumenige.

25. april 2015, 12:00

Gvardiola, koji se pridružio Bajernu 2013, pošto je sa Barselonom osvojio 14 titula u periodu od četiri godine, na meti je nekoliko evropskih klubova, a pominje se njegov eventualni prelazak u Mančester siti.

Spekulacije o budućnosti Gvardiole intenzivirale su se u danima poslije poraza od Porta rezultatom 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, a naročito po odlasku dugogodišnjeg timskog ljekara iz kluba.

Ipak, demoliranje Porta u revanš meču 6:1 i plasman u polufinale potvrdilo je da Bajern ima šanse da drugi put u istoriji, poslije 2013. godine, osvoji "triplu krunu".

"Vrlo dobro znam da će Gvardiola biti trener najmanje do 30. juna 2016", rekao je Rumenige za "Bild",a prenosi agencija Rojters.

On je naglasio da će se pregovori o eventualnom produženju ugovora voditi u drugom dijelu godine.

"Cilj je da Gvardioli bude produžen ugovor i mislim da postoje velike šanse da on ostane trener i poslije 2016", rekao je Rumenige.

On je naglasio da nedavni kontakti Gvardiole i njegovog bivšeg kolege iz Barselone Čikija Bageristajna, koji je sada sportski direktor Sitija, ne zabrinjava čelnike Bajerna.

"Nisam zabrinut zbog toga. To samo potvrđuje njegov kvalitet", rekao je Rumenige.

Bajern bi već za vikend mogao da osvoji titulu u Bundesligi, a predstoji mu potom finalni meč Kupa Njemačke protiv Borusije iz Dortmunda, prije učešća u polufinalu Lige šampiona sljedećeg meseca.