<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nikolić šeiku htio dati 50 flaša domaće rakije

Izbjegnut skandal

Saradnici predsjednika Srbije Tomislava Nikolića zamalo su poklonili moćnom arapskom šeiku Mohammedu bin Zayedu 50 flaša 'Tomovače'.

24. april 2015, 12:00

Kako saznaje Blic, ovaj gaf, koji je spriječen u posljednjem trenutku, uz nedavno izmišljenu priču o eksploziji motora, dva kilometra poniranja i drami u avionu na putu za Rim, na samom je vrhu liste ispada tima srbijanskog predsjednika.


''Nikolić je krajem novembra prošle godine boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima po pozivu šeika bin Zayeda, gdje su između ostalog, zajedno i gledali utrku Formule 1. 

Njegovi saradnici su za ovu priliku pripremili poklon za šeika, kako to protokol i nalaže, pritom se odlučivši za rakiju koju predsjednik sam peče u rodnoj Bajčetini. Spakovali su čak 50 flaša rakije poznate i kao 'Tomovača' i otputovali u Abu Dhabi. 

Zaposlenici u srbijanskoj ambasadi u Emiratima bili su šokirani kada su čuli što su Nikolićevi ljudi spremili kao poklon. Zbunjeno su ih pitali je li im poznato da islam zabranjuje alkohol i da će time praktički Nikolić uvrijediti bin Zayeda'' - ispričao je izvor iz diplomatskih krugova.

Skandal je na vrijeme spriječen, za razliku od slučaja prizemljenog aviona, gdje su bombastičnim izjavama saradnici osramotili predsjednika iako su znali da je za sve kriva prolivena kafa.