<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Predložene mjere zabrane za šest službenika UIO BiH

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za šest službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, uhapšenih u akciji "Mreža", za koje postoji osnovana sumnja da su počinili organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem, primanjem dara i drugih oblika korist, te zloupotrebom položaja ili ovlaštenja.

25. april 2015, 12:00

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je određivanje mjere zabrane predloženo za za osumnjičene Velibora Vujnovića (39), Ranka Gvozdena (45), Emira Tatarevića (58), Borislava Praštala (58), Slavka Umičevića (51), Dalibora Despenića (41) i Azru Kočan (38).

Određivanje mjere zabrane predloženo je prema do sada prikupljenim dokazima, nakon ispitivanja osumnjičenih.

Predložene mjera su zabrana preduzimanja službenih dužnosti, te sastajanja osumnjičenih jednih sa drugim, kao i sa drugim licima.

Uhapšena lica pod istragom su Tužilaštva BiH zbog sumnje da su kao pripadnici grupe za organizovani kriminal s ciljem krijumčarenja iz zemalja EU unijeli u BiH preko graničnog prelaza "Gradina" veću količinu polovne tehničke i druge robe.

Tužilaštvo nastavlja istragu u ovom predmetu.

Granična policija BiH je 16. aprila u u akciji "Mreža" uhapsila 11 lica i izvršila 11 pretresa objekata. Među uhapšenima je i sedam cariskih službenika UIO BiH.

Akcija je realizovana na području Laktaša, Novog Grada, Gradiške, Banjaluke, Srpca, Bosanske Krupe, Kozarske Dubice, Zenice i Kladnja.