<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kličko uvjerljivo odbranio naslov!

Najbolji u svijetu

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko po 18. je put oDbranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji pobijedivši u noći sa subote na nedjelju u newyorškom Madison Square Gardenu američkog izazivača Bryanta Jenningsa jednoglasnom odlukom sudaca.

27. april 2015, 12:00

Nošen podrškom više od 17.000 gledatelja koji su većinom bili na njegovoj strani, iako je meč održan na američkom tlu, 39-godišnji  Ukrajinac nije dopustio devet godina mlađem suparniku da ugrozi njegovu dominaciju u boksačkom svijetu.

Iako nije uspio završiti borbu prije isteka 12. runde, a tijekom meča zaradio i opomenu, trojica bodovnih sudaca nisu imali nikakvu dilemu oko odluke.

Dvojicu Kličku dodijelila prednost 116-111, a jedan je  Ukrajincu dodijelio još uvjerljiviju pobjedu 118-109.

"Bilo je uzbudljivih i manje uzbudljivih pobjeda. Ovo je jedna od onih manje uzbudljivih. Nisam pronašo način kako mu zadati prave udarce.  Stalno sam pogađao njegove ruke, a i nisam se branio onako impresivno kako to inače činim", izjavio je Kličko nakon što je 30-godišnjem Jenningsu nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, nakon što je ostvario 19 pobjeda. 

"Ovaj poraz neće narušiti moje samopouzdanje. Nadam se da sam zaradio  poštovanje, a uvjeren sam da sam pridobio neke navijače", izjavio je Jennings. 

Vladimiru Kličku je ovo bila 27. borba za naslov svjetskog prvaka, čime se  izjednačio s rekorderom, legendarnim Amerikancem Joeom Louisom, s kojim će dijeliti rekord do sljedećeg izlaska u ring. 

Kličko u svom vlasništvu ima pojaseve svjetskog prvaka u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, a nedostaje mu samo onaj po WBC verziji koji je u vlasništvu Amerikanca Deontaya  Wildera. No, prije nego što se upusti u borbu za jedini pojas koji  trenutno nema u svom vlasništvu, Kličko će morati obraniti WBA naslov. 

"Kako sada stvari stoje moj će sljedeći  izazivač biti Tyson Fury, a taj će meč biti organiziran ili u Njemačkoj, ili u Velikoj  Britaniji. Još moramo dogovoriti gdje i  kada ćemo se boriti", rekao je Kličko. 

Britanski teškaš još je uvijek bez poraza u karijeri (24-0), baš kao što je i Jennings bio, dok nije naletio na Klička.