<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kostadin Vasić: Na čelu SDS-a potrebne promjene

BANJALUKA

Potpredsjednik SDS-a za regiju Birač Kostadin Vasić ocijenio je da su na čelu SDS-a potrebne promjene.

27. april 2015, 12:00

"Mladen Bosić je u najužem rukovodstvu SDS-a više od 10 godina, a SDS je za to vrijeme izgubio gotovo sve izbore", rekao je Vasić, podsjetivši da je SDS izgubio opšte izbore 2006. godine, lokalne 2008, te opšte izbore 2010. i 2014. godine.

Od kada je Bosić u najužem rukovodstvu, kaže Vasić, SDS je jedini uspjeh ostvario na lokalnim izborima 2012. godine, ali je taj rezultat praktično poništen na prošlogodišnjim opštim izborima.

On je za "Pres Republika Srpska" potvrdio da je pet opštinskih odbora stranke predložilo predsjednika bijeljinskog SDS-a i gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića za predsjednika stranke. Prema njegovim riječima, Mićić je dobio podršku opštinskih odbora Zvornik, Milići, Bratunac, Osmaci i Srebrenica.

Vasić kaže da će delagati iz ovih odbora podržati i kandidaturu Nenada Stevandića za zamjenika predsjednika, navodeći da je on za svoju kandidaturu obezbijedio podršku 150 delegata.

"Predsjedništvo SDS-a je bez saglasnosti svih članova kreiralo novi statut stranke, koji planira da predloži Skupštini na usvajanje. To je urađeno mimo Statuta, jer je Predsjedništvo uzurpiralo ovlašćenja višeg stranačkog organa, pošto samo Glavni odbor može da predloži izmjene Statuta", pojasnio je Vasić.

Prema njegovim riječima, predloženi statut predviđa ukidanje funkcije zamjenika predsjednika i uvođenje funkcije predsjednika i jednog ili više potpredsjednika Glavnog odbora, što izaziva zabunu i predstavlja stvaranje paralelnog organa u stranci.