<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bivši direktor Željeznice pragovima podigao svoj vinograd

Dragoljub Simonović, bivši direktor "Železnica Srbije", nove drvene željezničke pragove ugradio je u svoj vinograd u Vrčinu.

27. april 2015, 12:00

Izvor Blica navodi da su kamioni Željeznica donijeli pragove i da su poslužili za špalire za lozu u vinogradu Simonovića, dok dio na parkingu iza kuće stoji mjesecima.

Kako piše list, ovi pragovi vrijede hiljade evra. Pragovi su bili namijenjeni za izgradnju i rekonstrukciju ruiniranih srpskih pruga, a Simonović je za svog mandata izgradio samo osam kilometara pruge Beograd-Pančevo.

Bivši direktor demantuje da je drvene pragove ugradio u vinograd i tvrdi da ih nema u dvorištu.

- Imam vinograd i špalire u njemu, koje sam kupio. Nije tačno da sam ih ugradio od drvenih pragova. Ne znam odakle vam ta informacija jer sam se ja žestoko borio protiv krađe u željeznici. Ako kažete da imate slike, te pragove je neko mogao da podmetne i da ih fotografiše - naveo Simonović za Blic, koji je tekst ilustrovao upravo sa fotografijama pragova naslaganih u vikendici.

Dragoljub Simonović je smijenjen u julu prošle godine sa mjesta generalnog direktora Željeznica Srbije poslije svega godinu i po dana. Kao moguće razloge za smjenu mediji su navodili vezivanje njegovog imena za brojne afere i malverzacije u tom preduzeću, bahato trošenje, te zapošljavanje rodbine i prijatelja.