<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko je heroj: Ovaj čovjek je spasao imigrante

Fotografija na kojoj Grk Adonis Delijorgis spašava imigrantkinju na ostrvu Rodos, obišla je svijet.

27. april 2015, 12:00

U centru pažnje je bila priča imigrantkinje Vegasi Nebijat, ali mnogi su se pitali ko je Grk sa fotografije. U pitanju je vojnik Adonis Delijorgis, koji se sasvim slučajno našao na mjestu nesreće.
“Bilo je oko osam ujutru. Sjeo sam sa suprugom da popijemo kafu u jednom restoranu pored mora. Odjednom, primijetio sam brod koji se za nekoliko minuta potpuno raspao. Do obale je stigla hitna pomoć, obalska straža i helikopteri. Nisam razmišljao i odmah sam ušao u vodu“, ispričao je Adonis. 

Adonis je spasio dvadeset migranata, ali nije bilo lako s obzirom da je voda bila punja ulja od brodova, a stijene klizave. Iako je mnoge spasio, jedan čovjek mu je ostao u sećanju. 

“Jedino se sjećam muškarca od oko 40 godina koji je preminuo. Sve vrijeme je paničio i pričao kao se guši. Pokušao sam da mu pomognem, ali bezuspješno“, rekao je Adonis. 

Ovaj čin Adonisa Delijorgisa oduševio je naciju, ali on nije jedini koji je pomogao nesretnim imigrantima. U Grčkoj se tokom cijele nedjelje govori o pomoći koji su ostrvljani sa Rodosa pružili ljudima sa broda, dajući im odjeću i hranu.