<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Načelnik Zvornika: Spriječiti bilo kakav govor mržnje prema Bošnjacima

On je kazao da je najbitnije sačuvati mir među građanima te na svaki mogući način spriječiti bilo kakav govor mržnje prema Bošnjacima.

28. april 2015, 12:00

Zoran Stevanović načelnik opštine Zvornik osuđuje teroristički napad na policijsku stanicu u ovom mjestu.

On je kazao za "Avaz" da je najbitnije sačuvati mir među građanima te na svaki mogući način spriječiti bilo kakav govor mržnje prema Bošnjacima.

"Sve ustanove, javna preduzeća, škole, obdaništa u Zvorniku rade normalno, bez prekida i izuzetaka. Osjeća se velika prisutnost policije, što je također normalno nakon sinoćnjeg terorističkog napada" kazao je Stevanović.

Stevanović je najavio da će danas biti održano i niz sastanaka s predstavnicima bošnjačke zajednice i nevladinim organizacijama, organizacijama i šefovima političkih klubova te navijačkim grupama.

"Naš zadatak je da izbjegnemo okupljanja koja bi slala lošu poruku ili ne daj Bože, poruku mržnje prema bošnjačkom narodu. Pozivam sve da odmjerenim i tolerantnim ponašanjem i izjavama, da se ovaj događaj što bezbolnije prevaziđe u Zvorniku, iz poštovanja prema žrtvi i uz saučešće porodici stradalog" kazao je Stevanović.

On je potvrdio da je uhapšena jedna osoba koja je dovedena u vezu sa terorističkim napadom.