<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dačić: Potrebna bolja koordinacija u sektoru bezbjednosti

BANJALUKA

Predsjedavajući OEBS-a Ivica Dačić smatra da u BiH postoji potreba za boljom koordinacijom između obavještajno-bezbjednosnih agencija i policijskih struktura u borbi protiv terorizma i raznih oblika ekstremizma

30. april 2015, 12:00

Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, ocijenio je da je, osim unutrašnje uvezanosti, neophodna i bolja povezanost sa zemljama u okruženju i glavnim međunarodnim obavještajnim agencijama.

On je za "Pres Republika Srpska" rekao da teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku nije samo atak na institucije Republike Srpske i BiH, nego i na stabilnost regiona.

"Imali smo burnu zajedničku istoriju, a sada imamo i burne zajedničke izazove u kojima se nalazimo. Jedan od njih je svakako u bezbednosnoj sferi i to su pretnje izazvane terorizmom i radikalizacijom posebno mladih ljudi", naglasio je Dačić.

Prema njegovim riječima, teroristički napad u Zvorniku sigurno neće usporiti evropski put BiH, jer se takvi napadi dešavaju i u zemljama članicama EU.

On je rekao da Srbija svesrdno podržava BiH na svakom skupu koji je posvećen odnosu EU prema regionu i da je Srbija "najveći promotor evropskog puta i daljeg razvoja BiH".

"To je nužno za stabilnost regiona. Srbija se raduje aktiviranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH", napomenuo je Dačić.