<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Atlanta u polufinalu

NJUJORK

Košarkaši Atlante plasirali su se u polufinale plej ofa Istočne konferencije NBA lige pošto su u četvrtfinalnoj seriji savladali Bruklin sa 4:2.

02. maj 2015, 12:00

Odlučujući korak ka polufinalu Atlanta je napravila jutros (po našem vremenu) u Njujorku, savladavši domaćine sa 111:87.

Sa 25 koševa, devet skokova i šest asistencija Pol Milsap bio je ključni čovjek Atlante, koja je u ligaškom dijelu šampionata bila najuspješnija u Istočnoj konferenciji sa skorom od 60 pobjeda i 22 poraza.

Uz Milsapa istakli su se još Kajl Korver i DeMar Kerol sa po 20 poena. Interesantno je da Korver na ovom meču nije uputio nijedan šut ka košu rivala za dva poena. Šutirao je deset "trojki" od kojih je pogodio šest. Preostala dva poena postigao je iz slobodnih bacanja.

Bivši krilni centar Crvene zvezde i makedonski reprezentativac Pero Antić na terenu je proveo nešto manje od deset minuta, a u ličnu statistiku upisao je pet ličnih grešaka i jedan skok! Ka protivničkom košu nije ni pogledao, a kamoli šutirao!

U poraženom Bruklinu najbolji utisak ostavio je Bruk Lopes sa 19 poena i sedam skokova.

Atlanta će u polufinalu igrati protiv Vašingtona, a prva utakmica je na programu već u noći između nedjelje i ponedjeljka u Atlanti.