<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Položeno cvijeće u bivšoj Dobrovoljačkoj

Veterani minulog rata i odbrane Sarajeva i BiH okupljeni oko udruženja „Zelene beretke“ jutros su položili vijenac sa cvijećem i proučili Fatihu kraj spomen-ploče stradalim saborcima kod mosta Drvenija u Sarajevu u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici

03. maj 2015, 12:00

 Hasan Dolovac, predsjednik udruženja Zelenih beretki Vogošća kazao je da oni svake godine dolaze na Drveniju obilježavati značajan datum za BiH.

"Druga strana nas ne interesuje. Kako druga strana poštuje svoje tako i mi poštujemo svoje", kazao je Dolovac. Počast stradalim braniocima su odala i djeca, izviđači malih Zelenih beretki.

"T su i djeca šehida i svih drugih i Srba, Hrvata, Jevreja. Mi ovdje ljude ne dijelimo. Imamo dobre i zle ljude. Nažalost ovaj rat je napravio što je napravio", kazao je Dolovac.

Kako je rekao, "Sarajlije su fer i gledat će da sve prolazi u najboljem redu".

"Poštujemo i drugu stranu, a pogotovo porodice njihove. Kada ne bi dolazili političari onda bi s njima zajedno položili cvijeće", poručio je Dolovac.

Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca i vojnih veterana općine Stari grad Armis Mašić je rekao da je 3. maj je prekretnica i presudan dan za odbranu BiH i Sarajeva.

Predsjednik udruženja "Zelene beretke" općine Stari Grad Sarajevo Vahid Alić kazao je da se "danas navršavaju tačno 23 godine od ključnih momenata za odbranu grada Sarajeva i BiH.

"Svaka godina je ista. Danas su 23 godine od ključnog i presudnog dana odbrane grada Sarajeva i BiH. Treći maj usko je vezan za 2. maj jer JNA konačno se otvoreno stavila na stranu agresora i zajedno sa paravojnim formacijama SDS-a, dobrovoljcima iz bivše Jugoslavije, kao i Niškim specijalcima pokušali su provesti plan u djelo Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića i osvojit ključne objekte u Sarajevu, simbole jedne države, a to je Predsjedništvo, što su pokušali i nisu uspjeli", podsjetio je Alić.