<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sutra novi protesti Kosmosa: Vlada RS nije ispoštovala obećanje i dogovor sa radnicima

Radnici su primorani da ponovo izađu na ulicu...

04. maj 2015, 12:00

Štrajkački odbor SO Kosmos, koji je već pet mjeseci u štrajku sutra organizuje protesnu šetnju.

"Ovim putem se obraća javnosti da je razlog protesne štenje jer Vlada Republike Srpske i nadležno Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva nije ispoštovalo obećanje i dogovor sa radnicima u štrajku", rekao je Željko Nikolić, predsjednik štrajkačkog odbora.

Objašnjava da se taj dogovor odnosio na promjenu rukovodstva preduzeća i isplatu najmanje dve plate od 16 koliko se duguje, kao i dogovor da će se izveštaj koji je sačinala radna grupa u januaru mjesecu ove godine prezentovati radnicima u štrajku.

"Obećanje da će nadležni organi ispitati tokove novca u našem preduzeću nije ispoštovano. Ne razumijemo zašto Vlada stoji iza menadžmenta preduzeća koji plate isplaćuje iz kredita, a ne iz zarađenog novca koji treba samo naplatiti i izvršiti transfer u preduzeće", kaže Nikolić.

Ističe da iz razloga što se ne rešava situacija u preduzeću, radnici su primorani da ponovo izađu na ulicu.

"Razmatra se i proširenje zahtjeva za još jednu platu da bi počeli sa radom", kaže Nikolić.

Na kraju kaže da su upućena pisma Predjednici Vlade Željki Cvijanović i Ministru Petru Đokiću da se hitno reši situacija u preduzeću jer je štrajk ušao u peti mjesec.