<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Profesor Imre Szeman održaće danas predavanje u Banjaluci

Profesor Imre Szeman održaće, danas na Univerzitetu u Banjaluci, predavanje pod nazivom Preduzetništvo kao novi “zdrav razum”.

04. maj 2015, 12:00

Predavanje je zakazano za 17 časova u svečanoj sali Rektorata.

U raspravama o ekonomiji, razvoju, zaposlenju i politici, figura preduzetnika postala je vrsta Master-označitelja ili epistema koja strukturiše život i iskustvo globalnog Sjevera. Pri tome se ovaj epistem ne ograničava samo na navedena polja.

Kao takav, ušao je i u domene umjetnosti, kulture, obrazovanja i svakodnevnog ponašanja kolonizujući društveno i ono što se u društvu uopšte može zamisliti. Izrazi “društveni” ili “kulturni preduzetnik” te “preduzetničko sopstvo” postali su sve učestaliji povezujući finansijsko, društveno, umjetničko i i organizaciono.

Usvajanje preduzetničkog načina života i ponašanja se sve više povezuje sa ispravnim ponašanjem, sa igranjem uloge u društvu održavajući odgovarajuću orijentaciju kako prema vanjskim poljima mogućnosti (društvenim, ekonomskim, estetskim, političkim itd.) tako i unutrašnjem polju prema samom sebi. U ovom radu, baviću se istraživanjem nekih od načina na koje ideja preduzetništva te figura preduzetničkog subjekta cirkulišu i operišu danas.

Šta nam to zapravo uspon preduzetništva govori o tome gdje se danas nalazimo?