<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Brejk Vašingtona u Atlanti

NJUJORK

Košarkaši Vašingtona napravili su brejk u prvoj utakmici polufinala plej ofa Istočne konferencije NBA lige pošto su jutros u Atlanti savladai domaćina sa 104:98 i tako poveli sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

04. maj 2015, 12:00

Šestoricu igrača Vašingtona, koji su imali dvocifren košgeterski učinak, predvodio je Bredli Bil sa 28 poena. Bil je, usput, sedam puta bio najviši u skoku.

Uz Bila u pobjedničkom timu istakli su se još Džon Vol i Marčin Gortat. Prvi je, uz 18 koševa, imao 13 asistencija i sedam uhvaćenih lopti, dok je Gortat utakmicu završio sa 12 poena i istim brojem skokova.

U poraženoj Atlanti trio DeMar Kerol, Al Horford, Pol Milsap pružao je snažan otpor suparniku tokom cijelog meča, ali je na kraju i taj trio bio nemoćan pred snažnom odbranom Vašingtona koja je u poslednjoj dionici i odlučila pobjednika.

Kerol je sa 24 koša bio najefikasniji među "jastrebovima". Učinak Horforda iznosio je 17 koševa, 17 skokova i sedam asistencija, dok je Milsap utakmicu završio sa 15 poena, 12 uhvaćenih lopti i osam asistencija.

Naredni meč, takođe u Atlanti, igraće se u noći između utorka i srijede.

Za razliku od Atlante, Golden Stejt je iskoristio prednost domaćeg terena u duelu sa Memfisom i pobedom 101:86 poveo sa 1:0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Sa 22 koša, sedam asistencija i četiri ukradene lopte Stefon Kari je predvodio "ratnike" do 21. uzastopne pobjede na svom terenu. Klej Tompson je sa 18 poena bio drugi strelac tima, pri čemu je imao i šest asistencija, dok je Drejmond Grin doprinos pobjedi Golden Stejta dao sa 16 koševa.

Na suprotnoj strani najbolji je bio Mark Gasol sa 21 poenom, devet skokova, tri asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Naredni meč, takođe u Ouklendu, igraće se u noći između utorka i srede.

Večeras su, inače, na programu počeci preostalih polufinalnih serija.

Na Istoku Klivlend dočekuje Čikago, a na Zapadu Hjuston će biti domaćin Klipersima.