<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zabava i učenje na jednom mjestu

Tokom dvije sezone trajanja televizijski kviz "Kvizolog" osvojio je srca mnogobrojnih školaraca koji su imali priliku da se međusobno druže i takmiče u poznavanju školskog gradiva.

04. maj 2015, 12:00

Kroz ovaj kviz je prošlo više od 3.000 djece, a ubrzo su i roditelje uvidjeli višestruke prednosti kviza koji na odličan način spaja znanje i igru. 

Nakon prestanka prikazivanja televizijske verzije ovog kviza, kompanija m:tel je odlučila da dodatno iskoristi njegov potencijal i kreira dvije nove verzije - desktop igricu koju može igrati svako ko ima korisnički nalog na društvenoj mreži Facebook, kao i verziju ovog kviza koja se može igrati putem Android aplikacija na smartfonu. Na ovaj način korisnici i dalje imaju priliku da se druže sa najzabavnijim učiteljem, čika Kvizologom.

Igrica se sastoji od nekoliko nivoa od kojih je svaki dizajniran na način da ispita percepciju, moć pamćenja i vizuelizacije vašeg djeteta. Tako, na primjer, u sklopu igrice "Spojnice" morate pronaći parove fotografija koje su povezane na neki način, tako što prvo kliknete na jednu pa potom na drugu fotografiju. Tako će, na primjer, biti srodne fotografije na kojoj su prikazani pčela i med.

Još jedna zanimljiva igrica je i "Mozgalica" u sklopu koje trebate tokom 20 sekundi pažljivo pregledati prikazanu fotografiju i zatim tačno odgovoriti na pet postavljenih pitanje. Pored njih tu su i igrice "Mućni glavom", "Veliki odmor" i "Znam ja!"

Online verzije ove igrice već su veoma popularne među igračima, a jedna od najuspješnijih takmičara iz prethodnog ciklusa, Dajana Bakal, veoma brzo je zavoljela igricu "Kvizolog": "Kvizolog mi je oduvijek bila zanimljiva igrica i stalno sam je pratila na televiziji. Lijepo je gledati mlađe učenike kako se takmiče, a sve to kroz igru, smijeh i zabavu. Riječ je o veoma zanimljivoj i zabavnoj, i čini mi se, veoma korisnoj igri, naročito za djecu. Sviđa mi se i mogućnost da osvojim vrijedne nagrade."

Igricu "Kvizolog" pronađite već danas na Facebook stranici kompanije m:tel, a možete je preuzeti i kao aplikaciju u sklopu Google Play Store-a.

https://apps.facebook.com/kvizolog/

https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.aquarius.kvizolog&hl=en