<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nisam naručio Nikolićevo ubistvo

Vojislav Šešelj

Haški optuženik Vojislav Šešelj demantirao je u ponedjeljak pisanje dnevnog lista 'Blic'' da je prije pet godina iz Haškog suda naručio ubojstvo Tomislava Nikolića, a koje je prema pisanju tog lista trebalo da izvrše pripadnici Zemunskog klana - Luka Bojović i Miloš Simović.

04. maj 2015, 12:00

''Ta informacija je potpuna izmišljotina i nanijela mi je veliku duševnu bol i patnju. Nikada nisam upoznao ni Bojovića, ni Simovića'', rekao je Šešelj na suđenju po njegovoj tužbi protiv "Blica'' zbog objavljivanja neistinite informacije u Višem sudu u Beogradu, prenosi Tanjug.  
Šešelj je na današnjem ročištu detaljno opisao što mu se sve događalo nakon spornog teksta koji je u Blicu objavljen 29. lipnja 2010. godine, a sud je odlučio da se na slijedećem ročištu, 18. rujna, kao svjedoci saslušaju srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić, koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova, kao i tadašnji direktor BIA Saša Vukadinović. 

Oni bi trebali da svjedoče na okolnosti je li  sporna informacija potekla od državnih organa, odnosno sa sjednica Odbora za sigurnost Skupštine Srbije kojima su nazočili.  

Nakon saslušanja Dačića i Vukadinovića sud će odlučiti o prijedlogu da se kao svjedoci saslušaju predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić. 

Dajući iskaz sudu u svojstvu tužitelja, Šešelj je rekao kako je zbog te lažne informacije pretrpio veliku duševnu bol i patnju, kao i da su ga ostali ''robijaši'' u pritvorskoj jedinici Haškog suda gledali sumnjičavo ''kao da ja naručujem ubojstva na tako monstruozan način''. 

"Oni s kojima sam bio u dobrim odnosima nisu povjerovali, ali su neki haškoj straži ispričali na engleskom što se zbiva. Zbog te informacije bilo je dovedeno u pitanje hoću li moći da primam posjete obitelji, jer je tekstom insinuirano da je narudžba ubojstva išla preko moje supruge'', rekao je Šešelj. 

On je istaknuo da Haški sud nije povjerovao u te informacije tako da prema njemu nije primijenio nikakve mjere izolacije. 

Šešelj je za sebe rekao da je "čovjek koji ne pokazuje osjećanja", odnosno da ih uspješno prikriva, ali da ga je ta informacija pogodila i da ga još uvijek pogađa. 

Šešelj je podnio tužbu za naknadu štete protiv ''Blica'' zbog nanošenja duševnih boli objavljivanjem neistinitih informacija.