<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pojačana kontrola na čitavoj granici

SARAJEVO

Granična policija BiH provodi pojačane mjere kontrola na čitavoj granici BiH u skladu sa pojačanim bezbjednosnim mjerama u cijeloj zemlji, saopšteno je Srni iz Granične policije.

04. maj 2015, 12:00

Pojačane mjere kontrola posebno se odnose na ulaz i izlaz iz BiH bezbjednosno interesantnih lica koja se dovode u vezu sa teškim krivičnim djelima poput terorizma, ali i sva druga lica koja se dovode u vezu sa bilo kojom vrstom kriminala. 

Pojačane su i mjere bezbjednosti službenika i materijalno-tehničkih sredstava Granične policije na graničnim prelazima i u sjedištima organizacionih jedinica.

Granična policija intenzivirala je saradnju sa svim policijskim agencijama u kontekstu razmjene podataka, iako su i u dosadašnjem periodu sve informacije o bezbjednosno interesantnim licima prosljeđivali nadležnim institucijama. 

"Ne možemo reći da će pojačane mjere povećati zadržavanja na graničnim prelazima, to se može odnositi na eventualna pojedinačna zadržavanja u skladu sa zakonskim postupanjem naših službenika i njihovom procjenom", rekla je Srni portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ primila je informaciju od Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH o mogućem novom terorističkom napadu na teritoriji BiH te, u okviru svojih nadležnosti i u saradnji sa lokalnim policijskim organima, preduzima odgovarajuće mjere i radnje na njenoj provjeri.

Agencija za istrage i zaštitu proslijedila je ovu informaciju i drugim policijskim organima u BiH, rečeno je danas Srni u Sipi. 

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je ranije da su bezbjednosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH.

"Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH", rekao je Mektić.

Prema njegovim riječima, preduzete su i sve mjere u vezi sa bezbjednošću objekta za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada. 

Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila, uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. 

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. 

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.