<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšen Mirza Hatić i još dvije osobe

Sarajevska ulica Kulovića blokirana je jutros zbog policijske akcije FUP-a i MUP-a KS. Uhapšene su tri osobe, a jedan od uhapšenih je Mirza Hatić, poznat po rušenju krsta na Zlatištu

05. maj 2015, 12:00

Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu kazao je kako su u akciji uhapšene tri osobe po nalogu ove pravosudne institucije.

Uhapšeni su Mirza Hatić, njegova supruga Lejla i Hilmija Garibović, a prilikom hapšenja pronađeno je 50.000 evra, javio je Klix.ba.

hapšenjeFoto: Anadolija

Mirza Hatić iz Sarajeva je hapšen i ranije zbog različitih krivičnih djela, a javnosti je poznat i po rušenju krsta na Zlatištu.

Hapšen je u decembru prošle godine zbog sumnje da je orobio gosta ugostiteljskog objekta "Cassino" u hotelu Holiday i od njega oteo ukupno oko 20.000 KM, no ubrzo je pušten iz pritvora jer je oštećeni dao izjavu da ga nije napao Hatić.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo ranije je rečeno da su u toku određene policijske aktivnosti i da nemaju više podataka.