<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana...

06. maj 2015, 12:00

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u noći na četvrtak u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima Bosne. U Hercegovini lokalnih pljuskovi se očekuju u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne južnog i jugozapadnog smjera, poslije podne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 °C.

Biometeorološka prognoza: Prije podne će biti ugodnije u cijeloj zemlji, a u drugom dijelu dana očekuje se pogoršanje vremenskih prilika, izraženije na sjeveru, usljed čega će se pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su reakcije na vrijeme u vidu glavobolje, dekoncentracije i malaksalosti. Negativni uticaj promjene vremena postepeno će se širiti ka jugu.

U četvrtak će jače naoblačenje sa zapada usloviti kišu i pljuskove u ranim jutarnjim satima. Padavine će se premještati sa zapada prema istoku i jugu zemlje. Prije podne padavine će prestati u većem dijelu zemlje.

Sredinom dana lokalni pljuskovi su mogući na jugu i istoku Hercegovine, te rijetko u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne i u noći na petak smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 °C, na jugu Hercegovine od 24 do 28 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni će biti slabih lokalnih pljuskova. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C, na jugu Hercegovine od 25 do 28 °C.