<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Čanak: Šeselju suditi u Srbiji

NOVI SAD

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da se predsjedniku radikala Vojislavu Šeselju, bez obzira na suđenje u Haškom tribunalu, mora u Srbiji "suditi za zla" koja je napravio u ovoj zemlji.

06. maj 2015, 12:00

On je istakao da "Šešelj kao i svi oni koji su već zaboravljeni, a sa njime su ozvaničili ili direktno učestvovali u progonu hrvatskog i ostalog nesrpskog stanovništva, za to moraju odgovarati".

Čanak je u stranačkom saopštenju naveo i da se to mora uraditi" bez obzira na to da li je Šešelj ovde, ili mu se sudi u odsustvu".

On je podsjetio i da je "progon hrvatskog i ostalog nesrpskog stanovništva postao potpuno vidljiv upravo na današnji dan, pre 23 godine, u prisustvu Vojislava Šešelja".

"Tog 6. maja 1992. u Hrtkovcima je postalo očigledno ono na šta smo upozoravali i godinu ranije - da se u Vojvodini sprema i sprovodi državna politika nasilnog iseljavanja nesrpskog i opozicionog stanovništva", rekao je Čanka.

Čanak je istakao i da su "to bili dani kada smo čuvali svoje komšije i njihove domove" i da je "nedopustivo da za te strahote i progone niko nije odgovarao"

"Bio Šešelj osuđen ili mu uspelo da izbegne pravdu u Hagu za sve što je činio i ovde i u regionu, treba mu suditi u Srbiji", naveo je lider LSV.

Čanak je naveo i da "zato pozivamo tužilaštvo i sve nadležne republičke organe da se taj proces pokrene i da mu se onemogući da ovde izbegne pravdu za svoja zlodela".