<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Velikani žele Begovića

Asmir Begović, golman Stouka i reprezentacije BiH, odlukom menadžera Marka Hjuza u subotu nije bio ni na klupu, a razlog za to leži vjerovatno u tome što je i sam potvrdio da želi da pređe u novi klub.

06. maj 2015, 12:00

Nakon ovih posljednjih dešavanja skoro pa je postalo jasno da čuvar mreže neće produžiti saradnju sa Stoukom, a ranije je već odbio novi ugovor. Begoviću ugovor ističe na kraju naredne sezone, a već sada se nalazi na meti mnogih bogatih klubova, kao što su Liverpul, Inter, Mančester Siti, Arsenal, a posljednji u nizu zainteresovanih je i Mančester junajted, koji bi na kraju sezone mogao da ostane bez Davida de Hee, koji je na meti Real Madrida.

"Daily Mail" objavio je da će "crveni đavoli" iskoristiti ovu situaciju u Stouku te će za Begovića, čija tržišna vrijednost iznosi 14 miliona funti, poslati zasad nepoznatu ponudu. Pojedni mediji na Ostrvu su čak objavili sa će i sam Real Madrid da stane u red za reprezentativica BiH, kojeg vide kao zamjenu za Ikera Kasiljasa.

Begović se na "Britanija" stadionu nalazi još od 2010. godine i ne krije da je spreman za nove izazove, odnosno za prelazak u neku od ekipa koje se bore za trofeje. U Stouk je stigao iz Portsmuta, a boravio je i na pozajmicima u nekoliko niželigaša.

"Potrebno mi je još više adrenalina. Mislim da sam spreman za iskorak u karijeri", rekao je Begović, a prenosi Goal.com i zatim nastavio:

"Želim da osjetim kako je to boriti se za titulu ili za izlazak u Evropu. U Stouku mi je sjajno. Porodica mi je već dugo tu i ja se lijepo osjećam, ali ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti klub, razmislio bih o odlasku."

Hjuz je kazao da ima tri sjajna čuvara mreže te da je odlučio da pruži priliku Džeku Butlandu, kojeg očekuje igranje za U-21 reprezentaciju Engleske na Evropskom prvenstvu.

"Begović želi da igra u svakom susretu. Objasnio sam mu razloge koji stoje iza moje odluke. Veoma sam srećan što imam tri sjajna golmana i kojeg god da izaberem, sigurno će biti na visini zadatka", izjavio je Hjuz, koji je dodao da njegova odluka nije bila toliko važna.