<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Barselona ove sezone želi osvojiti sve trofeje

Lionel Messi

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Barcelona sutra dočekuje Bayern, a najveća zvijezda katalonskog diva Lionel Messi tvrdi da u ovoj fazi elitnog klupskog takmičenja u Evropi nema favorita i da su svi usredotočeni na boru za plasman u finale.

06. maj 2015, 12:00

Uoči sutrašnjeg meča konferenciju za novinare održali su trener BarceloneLuis Enrique i argentinski as Messi, kome je to prvo pojavljivanje na konferencijama za novinare nakon skoro dvije godine, a i sutrašnji meč će za Messija biti jubilarni 100. u dresu Barcelone u evropskim takmičenjima.

„U ovoj fazi više nema favorita. Radi se o susretu dva tima sa bogatom historijom. Bit će to težak dvoboj. U glavi imamo samo prolaz i plasman u finale. Pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat pred revanš u Minhenu. Ne znam je li ovo najvažniji period moje karijere, ali je zasigurno veoma važan moment. Bliže se finale i imamo šansu osvojiti sve trofeje“, kazao je Messi.

Ističući da više važnosti predaje timskim, nego ličnim uspjesima, Messi je kazao da Barcelona želi zaboraviti prošlu sezonu kada nije osvojila niti jedan, jer ove godine želi osvojiti sve trofeje.

Podsjetivši da je trener Bayerna Josep Guardiola prethodno imao uspješnu eru na terenu i klupi Barcelone, Messi je kazao da je normalno da je pažnja javnosti za sutrašnji meč zbog toga veća, ali nije htio porediti rad Guardiole i svog aktuelnog šefa Enriquea.

„Oba trenera imaju različite ideje i vizije i to se ne može porediti. Normalno je da dolazi do promjene pristupa igri, ali oba trenera se trude da imaju blizak odnos sa svojim igračima“, kazao je Messi.

Barcelonin trener Enrique je rekao da je Bayer mnogo jači od kako je na njegovu klupu sjeo Guardiola i da sada imaju znatno jaču odbranu, kao i da spadaju u sam vrh najboljih klubova Evrope.

„Mislim da će sutrašnji meč biti jedan od najzanimljivijih. I večerašnji meč Juventusa i Real Madrida će biti zanimljiv, ali sutrašnji duel Barcelone i Bayerna se ne smije propustiti. Svi igrači su svjesni važnosti utakmica koje nas čekaju“, naglasio je Enrique.