<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Podrška evroatlantskim integracijama BiH

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Josip Brkić, u odvojenim razgovorima sa ambasadorom Slovačke Janom Pšenicom i Poljske u BiH Anržejom Kravčukom, naglasio je važnost podrške ove dvije zemlje evroatlantskim integracijama BiH.

07. maj 2015, 12:00

Brkić je istakao dobre bilateralne odnose i saradnju sa Slovačkom i Poljskom, te obavijestio amabasadore o aktiviranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU 1. juna, što predstavlja veliku šansu i važan korak za BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Pšenica je istakao da se zvanična politika Slovačke zasniva na podršci proširenju EU, te je kao takvu zastupa na svim mjestima, a u posljednjih godinu dana najviše kroz predsjedavanje Slovačke Višegradskom grupom.

Kravčyk je istakao da BiH u Poljskoj ima velikog prijatelja, posebno na njenom putu ka evroatlantskim integracijama.

On je naglasio da se prijateljstvo naroda dvije zemlje učvršćuje i dolaskom brojnih poljskih turista koji svake godine posjećuju BiH, a posebno Međugorje.