<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pogledajte vojnika koji se slika u sred opsadnog stanja u Kumanovu!

Tokom oružanog sukoba u Kumanovu koji je potresao čitav region jedan vojnik priredio je selfie.

11. maj 2015, 12:00

Iako su se u protekla dva dana vodila opsežna borba između makedonske policije i šiptarskih terorista, neki od vojnika našli su vremena i da uslikaju selfie.
Nadamo se da je uspio u tome.

Podsjetimo, u kumanovskom naselju Divo, u kome je gotovo dva dana trajala policijska akcija suzbijanja napada terorističke grupe, noć je protekla mirno, a ljudi se postepeno vraćaju kućama.

Mnogi se ne mogu vratiti, jer su im kuće razrušene, a oni koji se vraćaju uznemireni su zbog polomljenog stakla, ostataka municije, tragova ljudske krvi, javili su lokalni mediji.

Na socijalnim mrežama pojavile su se fotografije koje svjedoče o užasu koji su prošli stanovnici Kumanova, trećeg po veličini grada u Makedoniji, kao i makedonska policija koja se suočila sa dobro organizovanom kriminalnom bandom.

U sukobima su poginula osmorica policajaca, a 37 je povrijeđeno. Neutralizovano je 14 terorista, a za sada se ne saopštava da li ima  poginulih među lokalnim stanovništvom. U Makedoniji je danas drugi dan nacionalne žalosti za osmoricom poginulih policajaca. Zastave su spuštene na pola koplja, a svi sportski i politički događaji su otkazani.

Građani i aktivisti, koji od utorka, 5. maja, učestvuju u antivladinim protestima, najavili su da će večeras umjesto protesta odati počast poginulim policajcima.