<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovo su teroristi uhapšeni u Kumanovu

SKOPLJE

Makedonska policija objavila je spisak od 28 osoba kojima je određen pritvor do 30 dana zbog učešća u terorističkim napadima u subotu u Kumanovu.

12. maj 2015, 12:00

 Među njima se ne nalaze vodeći članovi ove grupe poput Mirsada Ndrecaja zvanog Komadant NATO.

Ovo je kompletan spisak pritvorenih među kojima je 16 osoba sa prostora Kosova i Metohije, a osim makedonskih državljana, tu su po jedan albanski i njemački državljanin, piše Blic.

1. Muhamed Krasnići “Mališeva“ (Kosovo)

2. Fadilj Fejzulahu (Kumanovo)

3. Dem Šehu “Juniku“ (Kosovo)

4. Sami Uskini “Sokoli“ (Kosovo)

5. Irfan Lutfiu (Kumanovo)

6. Arsim Bajrami (Vaksince)

7. Fadilj Elšani (Kosovo)

8. Esat Kafedžoli (Kosovo)

9. Ardijan Bujari (Kosovo)

10. Kenan Iseni (Kumanovo)

11. Šefket Avači (Kosovo)

12. Lirim Demiri (Kumanovo)

13. Ajruš Avdia (Kosovo)

14. Betim Kartaši (Kosovo)

15. Genci Šefa (Albanija)

16. Lendrit Rustemi (Kosovo)

17. Enver Klejn (Nemačka)

18. Rufki Dogani (Kosovo)

19. Nasuf Bećiri (Aračinovo)

20. Valdet Zekaj (Kosovo)

21. Bajram Elšani (Kosovo)

22. Nedžmedin Lika (Tetovo)

23. Lirim Krasnići (Kosovo)

24. Sevdail Miftari (Kumanovo)

25. Fatmir Rečica (Kosovo)

26. Beg Bajra – Naser Bajraliu (Kosovo)

27. Fejzula Rušitovski (Brest)

28. Besnik Ajdini (Kumanovo)

Mekedonski mediji pišu danas da je teroristička grupa, odgovorna za napade u Kumanovu, spremala je strašan teroristički napad u kojem bi poginuo veliki broj civila.

Naime, uhapšeni teroristi otkrili su da je jedan od planova napada bio i dizanje kamenog mosta u Skoplju u vazduh, prenosi vecer.mk.

Napad je trebalo da se odigra polovinom maja, a pored mosta planirani su napadi na policiju, sud i bolnicu. Ovaj napad ubio bi veliki broj civila i pripadnika policije.

Plan su osmislili lideri grupe, stanovnici Kosova, veterani paravojnih formacija, koji su poslije završetka sukoba na Kosovu nastavili sa terorističkim aktivnostima”, navodi večer.mk.

Makedonski portak takođe ističe da su teroristi planirano kao svoju bazu izabrali predgrađe Kumanova, u koje su nekoliko puta dolazili, izviđali teren i pripremali se za početak akcije.

“Iznajmili su četiri kuće do kojih može da se stigne samo pješke. Lider grupe Mirsad Ndredžaj je lično stigao u maju u taj dio Kumanova i iznajmio kuće, koje je platio po hiljadu evra za mjesec dana. Nekoliko dana kasnije je kupio još jednu kuću u blizini i tu su bile smeštene velike količine oružja, kao i desetine terorista”, zaključuje se u tekstu.