<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Antarktik je nekada naseljavala drevna napredna civilizacija?

Jedan pisac smatra da je na Antarktiku postojala drevna civilizacija, mnogo naprednija od mnogih koje su naseljavale Zemlju prije nekoliko hiljada godina, ali da ih je zbrisao udar komete.

19. maj 2015, 12:00

Foto: Tak/ Flickr.com
Graham Henkok u knjizi “Fingerprints of the Gods” koju je objavio prije više od 20 godina predlaže kontroverznu teoriju o civilizaciji koja se bavila astronomijom i matematikom, ali se ostali stručnjaci ne slažu s njim. 

Pol V. Hajnrih, američki geolog, napisao je: “Umjesto da pronađe neku arheološku misteriju, on ju je izmislio”. 

Ipak, Henkok ne odustaje i planira da objavi nastavak od 500 strana koji će se zvati “Magicans of the Gods” kojom želi da ućutka kritičare. 

Navodeći naučna i arheološka istraživanja, Henkok koji je bivši novinar, rekao je za Sunday Times: “Ja sam 1995. pisao o svim tragovima – otiscima prstiju – koji su upućivali na postojanje ove civilizacije. Međutim, nedostajao mi je konkretan dokaz. Sada ga imam”. 

“Serija radova objavljenih u geofizičkim i geološkim stručnim časopisima dokazala je da je Zemlju prije 12.800 godina udarila kometa, što sam ja i napisao u svojoj knjizi”. 

Henkok smatra da je bilo teško dokazati prisustvo komete, budući da je udarila u led i nije ostavila krater. Ipak, svjestan je da će mnogi “ismijavati” njegovu novu knjigu koju treba da objavi u septembru.