<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Igra prijestola: Kap koja je prelila čašu?

Iako su do sada već učinili sve što mogu da šokiraju gotovo svakog fana, čini se da su scenaristi ovog puta stvarno pretjerali.

21. maj 2015, 12:00

Naravno, ne moramo da vas dodatno upozoravamo da ne čitate dalje ako epizodu još niste pogledali.


A sada da nastavimo. 

Uglavnom, šesta epizoda pete sezone šokirala je gledaoce kontroverznom scenom silovanja Sanse Stark. I dok je scena bila uznemirujuća, čini se da su neki bili toliko pogođeni da su - odustali od serije. 

Među njima je i senatorka Sjedinjenih Američkih Država Ker Mek Kaskil koja je na svom Tviter profilu objavila da je ovakva scena sasvim neprihvatljiva.

Feministička stranica "The Mary Sue" javno je dala do znanja da više neće pisati o seriji, a urednica Džil Pantozi tvrdi da je scena bila potpuno nepotrebna za razvoj priče.


S njom su se složile brojne čitateljke i čitatelji, a donekle i kritičarke Džoana Robinson (Vanity Fair) i Sonja Saraija (Salon) koje dodaju da ovaj potez samo potkopava sve što su postigli od kraj prošle sezone. 

Međutim, Alisa Rosenberg za Vašington Post je napisala da je ovo tipično za seriju i ne vidi razlog po čemu se ova scena razlikuje od ostatka uznemirujućih scena koje smo viđali. 

Ukratko, kao i svaki put, prašina koja se podiže samo doprinosi gledanosti pa očekujte da će se letvica iz sezone u sezonu podizati.